Paul Martens wint Ronde van Luxemburg (2)

16 juni 2013

N i e u w bericht, meer informatie

LUXEMBURG (ANP) - Paul Martens heeft de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Duitse Blanco-renner nam zondag in de vierde en laatste etappe de leiderstrui over van de Fransman Jonathan Hivert. De Luxemburger Bob Jungels greep voor eigen publiek de dagzege, door Martens en de Belg Jan Bakelants op de streep te verslaan.

Voor Martens was het de grootste zege uit zijn loopbaan. In 2010 won hij, toen nog onder de vlag van Rabobank, de Grote Prijs van Wallonië. In Luxemburg werd Martens eerder deze week zesde in de proloog, derde in de tweede etappe en vierde in de derde etappe.

De 29-jarige Duitser was uiteraard dolblij. ,,Dit is ongelooflijk, onbeschrijflijk'', zei de glunderende winnaar. ,,Ik ben er vaak zo dicht bij geweest, maar dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk een etappekoers win. Ook al had ik het niemand verteld, ik kwam hier om te winnen.'' In de slotrit kwam Martens net tekort om Jungels van de ritoverwinning af te houden. ,,Als de streep 5 meter verder had gelegen, had ik hem gepakt.''

Overigens sloot de Blanco-renner de wielerronde in mineur af. Zijn fiets werd namelijk gestolen terwijl hij bij de dopingcontrole zat.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013