Froome boos bij persconferentie

15 juli 2013

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, vervangt: Froome loopt boos weg bij persconferentie

ORANGE (ANP) - Geletruidrager Chris Froome heeft maandag bij een persconferentie op de rustdag van de Tour de France zijn irritatie over dopingvragen niet kunnen verbergen. ,,Ik zit hier na de grootste zege uit mijn carrière en word ervan beschuldigd een leugenaar en een bedrieger te zijn'', mopperde de Britse kopman van Team Sky na de slotvraag. Geïrriteerd verliet hij het zaaltje, om buiten nog wel enkele radio- en tv-ploegen te woord te staan.

In de vragen over zijn ritzege op de Mont Ventoux was er gespeculeerd over dopinggebruik. ,,Ik heb lang en hard getraind, het was een krachtproef om in deze vorm te komen'', zei Froome die met nog zes ritten te gaan riant de leiding heeft in de Tour. ,,Ik ben trots op wat ik bereikt heb en vind het bedroevend dat ik alleen over doping moet praten."

Froome toonde aanvankelijk nog wel begrip voor de vragen, maar raakte vervolgens geïrriteerd. ,,Ik wil aantonen dat de wielersport veranderd is. Het tijdperk Lance Armstrong ligt achter ons. Men kan nog jaren aan mij blijven twijfelen, maar uiteindelijk zal blijken dat mijn resultaten overeind blijven. Laat de mensen maar praten, ik weet wat ik gedaan heb en ben er trots op."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013