Zwitsers trekken steun voor McQuaid in (2)

21 augustus 2013

N i e u w bericht, meer informatie

BERN (ANP) - Pat McQuaid heeft in de strijd voor zijn herverkiezing als voorzitter van de internationale wielrenunie UCI een stevige tegenslag moeten incasseren. De Zwitserse wielerbond heeft de steun ingetrokken voor de Ier, die nu alleen nog kan rekenen op nominaties van de Marokkaanse en Thaise wielerfederatie.

Het hoofd van de Britse wielerbond Brian Cookson, die zijn enige tegenkandidaat is, greep de actie van de Zwitsers aan om McQuaid zo'n beetje af te serveren. ,,Het brengt mijnheer McQuaid in een heel moeilijke positie, zeker gezien ook het feit dat hij niet de steun van zijn eigen nationale wielerbond heeft.''

McQuaid is sinds 2005 voorzitter van de UCI en wil een derde termijn. Cookson vindt dat de Ier te weinig heeft gedaan om doping in het wielrennen tegen te gaan. De verkiezing is in september.

Het duo is al wekenlang aan het bakkeleien. Cookson beschuldigde McQuaid er bijvoorbeeld van dat de Ier de steun van Thailand en Marokko te laat heeft ingestuurd. ,,Je kunt de waarde daarvan ernstig in twijfel trekken'', liet hij woensdag nogmaals weten.

McQuaid noemde die beschuldiging 'belachelijk'. Hij kreeg deze week bijval van een juridisch bureau, dat op verzoek van de UCI de steunbetuigingen van Marokko en Thailand had onderzocht en tot de conclusie was gekomen dat die steun op de juiste manier was ingediend.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013