Froome bepleit levenslang voor dopingzondaars (2)

18 augustus 2013

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - Christopher Froome vindt dat wielrenners die betrapt worden op doping een levenslange schorsing moeten krijgen. De winnaar van de Ronde van Frankrijk zegt dat in een interview met de Britse krant Mail on Sunday.

,,Ik vind echt dat er strengere straffen moeten komen voor renners die de regels overtreden. Zeker voor renners die nu nog epo gebruiken of iets waarvan je zeker weet dat het voor 100 procent bedrog is, zou ik voorstander zijn van een levenslange uitsluiting.''

Froome heeft het over renners die nu nog actief zijn en betrapt worden. ,,Over dopinggevallen van 10 jaar geleden maak ik me niet druk. Toen was de sport heel anders. Niet dat ik het goedpraat, maar doping was toen meer geaccepteerd. Heden ten dage is doping absoluut onaanvaardbaar'', aldus de renner van Team Sky.

Froome is uitgesproken als het gaat om doping. Na zijn zege in de Tour was hij duidelijk: ,,Ik kan jullie garanderen dat mijn resultaten in de loop der jaren niet worden geschrapt. Dit is een schone zege.'' In de Mail on Sunday zegt hij verder dat hij vertrouwen heeft in de huidige controles en het biologische paspoort. ,,De rode vlag gaat vanzelf omhoog als renners onnatuurlijke bloedwaarden vertonen.''

Verder meldde de ronderenner dat hij dichtbij verlenging is van zijn contract bij Team Sky. Zijn jaarsalaris zal naar verluidt verdubbelen naar 2,5 miljoen Engelse pond (2,9 miljoen euro).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013