Horner openbaart al zijn dopingcontroles

25 september 2013

RIJSWIJK (ANP) - Chris Horner wil dat er geen twijfel bestaat over zijn opzienbarende optreden in de Ronde van Spanje. De Amerikaanse wielrenner heeft alle uitslagen van de dopingcontroles die hij onderging sinds 2008 openbaar gemaakt op zijn website, ook die tijdens zijn zegetocht in de Vuelta zijn uitgevoerd. ,,Chris meent dat het vrijgeven van deze informatie helpt de wielerfans gerust te stellen'', meldt zijn site.

Horner won recent de Ronde van Spanje op 41-jarige leeftijd en is daarmee verreweg de oudste winnaar van een van de drie grote wielerrondes. Hij onderging vanaf 2008 in totaal 39 controles, waarvan de resultaten zijn opgenomen in zijn biologisch paspoort. De renner wil bewijzen dat hij een schone renner is en geen doping heeft gebruikt en publiceerde alles uit zijn paspoort op zijn website.

In 2013 onderging Horner zeven dopingcontroles, waarvan één kort voor aanvang van de Ronde van Spanje en vier gedurende de etappekoers. Bij al die controles bleef zijn hematocrietwaarde ruim onder de maximaal toelaatbare grens van 50.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013