Zeven atleten betrapt op doping tijdens WK (2)

20 september 2013

WK ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - Op de wereldkampioenschappen atletiek die in augustus plaatsvonden in Moskou zijn zeven atleten betrapt op doping. Dat maakte de internationale atletiekfederatie IAAF vrijdag bekend. Onder hen is één finalist: de Roemeense speerwerper Roman Avramenko. Hij werd betrapt op het gebruik van dehydrochloromethyltestosterone, beter bekend als 'oral turinabol'. Avramenko werd vijfde in de finale.

Naast Avramenko werd ook de Turkmeense sprintster Jelena Rijabova, die meedeed aan de 200 meter, betrapt op het middel oral turinabol. Het is een afgeleide van anabole steroïden en werd in de jaren 60 vooral gebruikt in de Oost-Duitse atletiek.

Bij het snelwandelen liepen bij de vrouwen Aiman Kozjachmetova uit Kazachstan en bij de mannen Ebrahim Rahimian uit Iran (beiden 20 kilometer) tegen de lamp. Zij gebruikten beiden epo, net als de Guatemalese marathonloper Jeremías Saloj.

De Oekraïense 200 metersprintster Elyzaveta Bryzgina vergreep zich aan drostanolon. De Afghaan Massoud Azizi, die achtste werd in zijn serie op de 100 meter sprint, gebruikte het verboden middel nandrolon.

Alle atleten zijn al (voorlopig) geschorst door hun nationale atletiekbonden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013