Rasmussen: toch geen doping Freire en Flecha (2)

4 november 2013

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP/EFE) - Michael Rasmussen is maandag teruggekomen op uitspraken die hij zondag deed over de Rabobank-wielerploeg. In het weekend stelde de oud-wielrenner op de Deense televisie nog dat de hele Raboploeg, onder wie hij zelf, zich tijdens de Ronde van Frankrijk van 2007 schuldig maakte aan doping. Maandag bekende hij echter tegen het Spaanse persbureau EFE dat die beschuldigingen niet gelden voor de Spanjaarden Oscar Freire en Juan Antonio Flecha.

,,Er was sprake van georganiseerd gebruik van verboden middelen, maar dat omvatte niet alle renners. Ik heb Freire nog nooit doping zien gebruiken en van Flecha weet ik dat evenmin'', aldus de Deen, die zondag bij de presentatie van zijn boek 'Yellow Fever' nog zei dat 100 procent van de renners van Rabo in 2007 gebruikte. Daarnaast verklaarde Rasmussen ook dat hij tijdens de Ronde van Frankrijk van 2005 was betrapt op doping, maar dat hij die ronde toch uit mocht rijden van de internationale wielerunie UCI.

Van de ploeg die destijds de Tour de France reed in het shirt van Rabo, zijn nog twee renners actief in het profpeloton: Thomas Dekker en Pieter Weening. Laatstgenoemde kreeg maandag van zijn huidige werkgever Orica-GreenEdge te horen dat de Fries nogmaals moet bevestigen nooit in aanraking te zijn geweest met verboden middelen.

De ploeg van Rabo bestond in 2007 verder uit de Nederlanders Michael Boogerd, Bram de Groot, de Rus Denis Mentsjov en de Duitser Grischa Niermann. Boogerd (maart) en Niermann (januari) hebben eerder dit jaar bekend schuldig te zijn geweest aan doping. Dekker bekende eveneens, zij het al in 2009.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013