Oranje traint nog zonder Verhaegh

25 mei 2014

WK VOETBAL

LAGOS (ANP) - Paul Verhaegh heeft zondag beide trainingen van de voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK overgeslagen. De rechtsback liep zaterdag een lichte enkelblessure op tijdens een oefensessie van Oranje in Lagos. Verhaegh heeft de banden van zijn rechterenkel licht verrekt. De verwachting is dat hij snel weer aansluit bij de groepstraining.

Louis van Gaal stond zondag twee keer met zijn spelers op het veld. Daryl Janmaat, Daley Blind, Terence Kongolo en Nigel de Jong mochten een groot deel van de eerste training overslaan. Ze waren zondagavond wel van de partij.

De bondscoach oefent in Portugal waar mogelijk met vaste ploegen. Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Patrick van Aanholt, Nigel de Jong, Daley Blind, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie krijgen vaak de gelegenheid om met elkaar aan het nieuwe spelsysteem van vijf verdedigers en twee aanvallers te wennen.

Het is heel goed mogelijk dat zij zaterdag de basisformatie voor de oefeninterland tegen Ghana in de Kuip vormen. Uiterlijk 2 dagen later moet Van Gaal zijn definitieve WK-selectie van 20 veldspelers en 3 doelmannen bij de FIFA inleveren. Voor vertrek naar Rio de Janeiro oefent Oranje daarna alleen nog tegen Wales (4 juni).

Het Nederlands elftal kreeg zondagochtend voor de training onverwachts bezoek van enkele dopingcontroleurs van de FIFA. Ze moesten urine en bloed afstaan. Dergelijke controle's zijn normaal in de aanloop naar een grote eindronde. Het is de bedoeling dat alle deelnemers aan het WK in Brazilië aan de beurt komen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014