Rogers soleert naar etappezege Giro (2)

21 mei 2014

RONDE VAN ITALIË

N i e u w bericht, meer informatie

SAVONA (ANP) - Michael Rogers heeft woensdag de 11e etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De Australische wielrenner van Tinkoff-Saxo rondde een solo in laatste kilometers kundig af, na een lange rit over 249 kilometer tussen Collecchio en Savona. De Duitser Simon Geschke van Giant-Shimano won de spurt van het jagende peloton. De Nederlander Wilco Kelderman van Belkin drukte zijn wiel als vierde over de meet. De Australiër Cadel Evans behield de leiderstrui.

,,Een mooie dag'', glunderde Rogers aan de finish. Hij spoelde met de overwinning een donkere periode uit zijn carrière weg. De drievoudig wereldkampioen tijdrijden werd eind vorig jaar geschorst na een positieve dopingcontrole, maar in april werd hij vrijgesproken en mocht hij weer fietsen. De sporen van het verboden middel clenbuterol kwamen zeer waarschijnlijk van het eten van besmet vlees. De erkende hardrijder plaatste een versnelling in de afdaling van de Naso di Gatto, de laatste klim van de dag. Het peloton gaf hem 45 seconden voorsprong en ruim 15 kilometer later aan de finish waren daar nog 10 seconden van over.

Kelderman klom in de algemene rangschikking naar de zevende positie. Hij passeerde de Italiaan Diego Ullisi, die achterop raakte door een crash. De talentvolle ronderenner uit Veenendaal kan donderdag mogelijk nog verder klimmen in het klassement, als de renners een individuele tijdrit over 49 kilometer moeten wegwerken.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014