Rogers: niet meer bang om te falen (2)

22 juli 2014

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

BAGNÈRES-DE-LUCHON (ANP) - Michael Rogers gaat op zijn 'oude dag' zowaar nog ritten winnen in grote rondes. Na twee etappezeges in de Ronde van Italië pakte de Australiër van Tinkoff-Saxo dinsdag de ritwinst in de eerste Pyreneeënrit van deze Tour de France. ,,Ik ben mentaal veranderd. Ik zie nu kansen, waar ik in het verleden bang was om te falen'', vertelde Rogers (34) nadat hij in de slotfase uit een kopgroep was weggereden.

Rogers werd eind vorig jaar geschorst nadat bij hem in Japan sporen van het verboden middel clenbuterol waren aangetroffen. Pas in april werd hij alsnog vrijgesproken, omdat besmet vlees de positieve test had veroorzaakt. ,,Het is ongelooflijk om nu ook nog een rit in de Tour te winnen. Aan de voet van de laatste klim begon voor mij vandaag de wedstrijd. Het lukte me niet bergop de anderen te lossen. In de slotfase moest ik opboksen tegen twee renners van Europcar. Maar ik zei tegen mezelf: ik laat niet met me spelen. Ik ben te vaak in zo'n positie geweest om vervolgens niet te winnen. Ik heb bergaf alle risico's genomen. Het was vallen of winnen.''

,,Dit is een ongelooflijk moment. Ik heb er jaren van gedroomd een grote ronde te winnen. Intussen ben ik omgeschakeld en heb ik gemerkt dat ik meer een renner ben voor etappezeges'', aldus Rogers, die Tinkoff-Saxo na de Pool Rafal Majka het tweede dagsucces bezorgde.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014