Lampre houdt Horner uit Vuelta (2)

22 augustus 2014

RONDE VAN SPANJE

N i e u w bericht

JEREZ DE LA FRONTERA (ANP) - Chris Horner komt niet in actie in de Ronde van Spanje om zijn titel van vorig jaar te verdedigen. De Amerikaanse wielrenner wordt door zijn ploeg Lampre-Merida aan de kant gehouden omdat hij niet kan voldoen aan de antidopingvoorwaarden van de Mouvement Pour un Cyclisme Crédible waar de Italiaanse ploeg bij is aangesloten. Zijn cortisolwaarde is te laag door de inname van cortisonen tegen bronchitis, waar de 42-jarige renner in de Ronde van Utah onder leed.

Horner had van de UCI wel mogen starten, maar Lampre heeft ervoor gekozen vast te houden aan de regels van de MPCC, een collectief van ploegen dat een schone wielersport nastreeft en deelname van renners uitsluit bij de minste twijfel van dopinggebruik. Cortisonen staan op de dopinglijst, maar mogen in bepaalde gevallen worden gebruikt als medicijn.

,,De medische staf besloot dat het oraal innemen van cortisonen de enige manier was om de bronchitis te behandelen'', legt teamarts Carlo Guardascione uit op de ploegwebsite. ,,Daarom hebben we bij de UCI toestemming gevraagd en gekregen om cortisonen als geneesmiddel te gebruiken. De behandeling kan echter - samen met andere factoren zoals een jetlag na zijn vlucht vanuit de Verenigde Staten - zorgen voor een lagere cortisolwaarde.''

Horner baarde vorig jaar opzien door op 41-jarige leeftijd het grootste succes uit zijn carrière te boeken. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik mijn titel niet kan verdedigen. De Vuelta was mijn hoofddoel dit seizoen. Ik had gehoopt dat ik door de behandeling toch kon starten, maar de ploeg volgt de regels van MPCC en dat begrijp ik en moet ik accepteren.''

Valerio Conti neemt de plaats van Horner over in de selectie van Lampre, dat verder onder anderen Damiano Cunego, Przemyslaw Niemiec en Filippo Pozzato afvaardigt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014