Frank Schleck langer bij Trek (2)

2 september 2014

N i e u w bericht, meer informatie

LUXEMBURG (ANP) - De Luxemburgse wielrenner Frank Schleck rijdt ook de komende 2 jaar voor Trek. De Amerikaanse wielerploeg maakte dinsdag bekend dat de 34-jarige coureur zijn contract heeft verlengd tot en met 2016. Schleck krijgt volgend jaar bij Trek gezelschap van Bauke Mollema, die is aangetrokken als kopman voor de grote rondes. Boy en Danny van Poppel rijden ook voor de ploeg.

De Luxemburgse renner, winnaar van twee Touretappes, moest 2 jaar geleden de Ronde van Frankrijk verlaten na een positieve dopingtest. Het leverde de oudste van de broers Schleck een schorsing van een jaar op. Hij keerde dit jaar terug in de Tour, met de 12e plaats in het eindklassement als resultaat.

,,Ik heb een zware periode gehad, maar Trek heeft me altijd gesteund'', zei Schleck, de kampioen van Luxemburg. ,,We zijn bij Trek niet zomaar teamgenoten, maar vrienden van elkaar.'' Volgens teambaas Luca Guercilena kan de routinier nog altijd met de besten mee. ,,Weliswaar ontbreekt een grote zege, maar we weten hoe hard hij werkt. Ik ben heel blij dat hij bij ons blijft. Frank blijft een kopman in de etappekoersen en klassiekers. Hij zal bovendien een geweldige steun zijn voor Bauke Mollema in de grote rondes.''

Naast Schleck verlengde ook Riccardo Zoidl, tweevoudig Oostenrijks kampioen op de weg, zijn contract. De 26-jarige renner is bezig aan zijn eerste seizoen bij Trek.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014