Wielerploeg Giant krijgt Duitse naamsponsor (3)

24 september 2014

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 3e alinea

BIELEFELD (ANP) - De Nederlandse wielerploeg Giant-Shimano gaat volgend jaar verder als Giant-Alpecin. Dat heeft teammanager Iwan Spekenbrink woensdag bevestigd. Het nieuws was dinsdagavond via Duitse media naar buitengekomen. Met Alpecin, een producent van shampoos, keert voor het eerst sinds 5 jaar een Duits bedrijf terug als hoofdsponsor in de wielersport.

De ploeg heeft, behalve Nederlanders als Tom Dumoulin en Tom Veelers, onder anderen twee Duitse toprenners in dienst: Marcel Kittel en John Degenkolb. De vele dopingzaken hadden ertoe geleid dat de interesse van het Duitse bedrijfsleven voor de wielersport tot een nulpunt was gedaald. De Tour de France was al enkele jaren niet meer live op de Duitse tv te zien. ,,Deze samenwerking met Alpecin zendt een sterke boodschap uit. Duitse renners zijn weer succesvol, maar de fans kunnen daar nog weinig van zien. Alpecin gelooft in onze manier van werken. Ons internationale team krijgt een Duits hart'', reageerde Spekenbrink die de nieuwe sponsor voor 4 jaar aan zich bond.

Ploeg en sponsor werden bij elkaar gebracht door voormalig ARD-nieuwslezer Marc Bator. Spekenbrink: ,,Hij is een wielerfan die al jaren bezig is het wielrennen in Duitsland weer op de kaart te zetten.'' Sinds Milram in 2010 afhaakte was er geen door een Duits bedrijf ondersteunde ploeg meer actief op het hoogste niveau. Vooralsnog is Spekenbrink van plan onder een Nederlandse licentie te blijven rijden. ,,De basis blijft sowieso in Nederland, maar zo'n licentie is voor mij een administratief dingetje. We gaan zeker proberen nog een paar Duitse talenten aan ons te binden. Ook een samenwerking met de Duitse wielerbond behoort tot de mogelijkheden.''

Het bedrijf uit Bielefeld met de opmerkelijke slogan 'Doping voor het haar' hoopt via de wielersport met name de Aziatische markt te bereiken. ,,Wij zijn tegen elke vorm van bedrog'', meldde topman Eduard R. Dörrenberg woensdag ten overvloede. De spreuk zal in relatie met de wielersport niet worden gebruikt.

De vrouwenploeg van Giant gaat volgend jaar verder onder de naam Liv-Plantur. Het eerste deel is de vrouwenlijn van Giant, Plantur is shampoo voor vrouwen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014