Astana in opspraak na derde dopinggeval (2)

16 oktober 2014

UCI WORLD TOUR

N i e uw bericht, meer informatie

PARIJS (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft donderdag aan de licentiecommissie van de World Tour gevraagd de status van de Astana-ploeg nog eens te evalueren. Reden daarvoor is een derde dopinggeval in korte tijd bij de formatie uit Kazachstan. Wielrenner Ilya Davidenok uit Kazachstan is op 28 augustus tijdens de Tour de l'Avenir positief op anabole steroïden getest. Eerder werden zijn landgenoten en broers Maxim en Valentin Iglinski betrapt op epo.

Astana is al in het bezit van een licentie voor de wedstrijden in de World Tour van 2015. De ploeg van kopman en Tour-winnaar Vicenzo Nibali verscheen eerder deze maand niet aan de start van de Ronde van Peking. Astana schorste zichzelf omdat beide broers Iglinski vals hadden gespeeld. Daarmee voldeed de ploeg aan de regels van de MPCC, een vereniging die zich inzet voor een schone wielersport.

Brian Cookson, voorzitter van de UCI, heeft ploegleider Alexander Vinokoerov uitgenodigd voor een gesprek. ,,Ik ga met advocaten naar hem toe en zal laten zien dat de renners uit eigen initiatief hebben gehandeld'', zei de ploegleider van Astana, die als wielrenner werd geschorst voor het gebruik van ongeoorloofde middelen. ,,De ploeg kan hier niets aan doen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014