Pechstein wil de vlag dragen in 2018 (2)

5 november 2014

N i e u w bericht, meer informatie

MÜNCHEN (ANP) - Claudia Pechstein is bijna 46 jaar als op 9 februari 2018 de Olympische Winterspelen in Pyeongchang aanvangen, maar de Duitse schaatsveterane wil er dan toch weer bij zijn. Graag draagt ze dan de Duitse vlag bij de openingsceremonie, zei ze woensdag in Sport Bild.

,,Als ik bij de Spelen in Sotsji nou twintigste of zo was geworden, dan was ik nu al gestopt. Maar ik was er de beste Duitse schaatsster en ik ben nog steeds zeer gemotiveerd'', aldus de nu 42-jarige Pechstein, die haar vorm afgelopen weekeinde nog eens onderstreepte met haar zoveelste nationale titels op de 1500, 3000 en 5000 meter.

Pechstein is vijfvoudig olympisch kampioene. De Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang zouden haar zevende worden. ,,Het zou mooi zijn als ik daar mijn carrière zou kunnen afsluiten als vlagdraagster van de olympische ploeg.''

Pechstein sprak met de krant een dag voor het hoger beroep in haar slepende dopingaffaire. Ze strijdt nog altijd voor totale zuivering van haar naam. De schaatsster zat in de periode 2009-2011 een dopingschorsing uit omdat bij haar abnormale bloedwaarden waren gevonden, maar de Berlijnse heeft altijd volgehouden dat er sprake was van een erfelijke afwijking.

In de talloze rechtszaken die ze over de kwestie voerde, heeft ze nooit haar gelijk gekregen. ,,Dat foute oordeel in 2009 heeft me al miljoenen gekost, maar ik sterf liever arm, dan dat ik deze strijd opgeef. Het is een feit dat mijn hogere bloedwaarden een erfelijke oorzaak hebben en het zou goed zijn als de rechter dat nu eens vaststelt.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014