'Tophonkballer Rodriguez bekent doping'

5 november 2014

MIAMI (ANP) - De prachtige loopbaan van de Amerikaanse profhonkballer Alex Rodriguez lijkt definitief voorbij. Volgens uitvoerige berichtgeving woensdag in de Miami Herald heeft de 39-jarige vedette van New York Yankees tegenover de federale politie bekend dat hij verboden middelen heeft gebruikt. Hij sprak begin dit jaar tegen de autoriteiten over zijn illegale praktijken, waarbij hij onder meer groeihormonen in zijn buik injecteerde. De Miami Herald heeft de hand gelegd op een samenvatting van het onderzoeksrapport en citeert daaruit enkele passages.

Rodriguez heeft altijd publiekelijk volgehouden dat hij geen klant was bij een beruchte kliniek in Miami die (top)sporters van tal van verboden producten voorzag. Tijdens zijn verhoor zou hij hebben toegegeven dat hij tegen betaling daar wel degelijk verbannen stimulerende middelen had gekocht.

Rodriguez is net verlost van een schorsing voor een jaar wegens schending van de dopingreglementen van de Major League. De routinier was daardoor onlangs weer in de selectie van de Yankees opgenomen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014