Kittel: Riis en Vinokoerov belasten hun sport

21 december 2014

BERLIJN (ANP/DPA) - Volgens Marcel Kittel is het niet goed voor het imago van de wielersport dat oud-renners met een dopingverleden nog steeds actief zijn als teambazen. De Duitse sprinter van Giant-Shimano spreekt in een interview met de Frankfurter Allgemeine met name over Aleksandr Vinokoerov, die het voor het zeggen heeft bij Astana en Saxo-Tinkoff-manager Bjarne Riis.

,,Mensen als Vinokoerov en Riis hebben een voorgeschiedenis en trekken de aandacht met name in Duitsland steeds weer richting doping'', zei Kittel. ,,Zij zorgen ervoor dat de wielersport continu verdacht is.''

Kittel en landgenoten als Tony Martin en John Degenkolb spreken zich nadrukkelijk uit tegen doping, maar hebben zich niet aangesloten bij de actie van het Duitse antidopingbureau NADA onder de naam 'Alles geven, niets nemen'. De renners kunnen zich er niet in vinden dat ook bokser Vladimir Klitsjko als boegbeeld voor de campagne wordt gebruikt. ,,Als hij meedoet terwijl hij geen dopingcontroles ondergaat in trainingsperiodes, doen wij niet mee. Dan is deze campagne ongeloofwaardig'', aldus Kittel.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014