Belgische wielerbond laat Boogerd wachten (2)

29 december 2014

N i e u w bericht, meer informatie

BRUSSEL (ANP) - Terwijl hij vrijdag wordt voorgesteld als ploegleider van Team Roompot, wacht Michael Boogerd nog op een licentie om zijn nieuwe beroep te kunnen uitoefenen. De instantie die daarover gaat, de Belgische wielerbond BWB, heeft zijn aanvraag in behandeling genomen. Maar de bond is ook nog niet klaar met het dopingdossier van de oud-renner, die in maart 2013 toegaf in zijn loopbaan verboden middelen te hebben gebruikt. ,,Ik word van het kastje naar de muur gestuurd. En dat al anderhalf jaar lang. Als ze me nu nog schorsen, stap ik naar de rechter'', zei Boogerd maandag tegen de NOS.

Boogerd valt als inwoner van België onder de BWB, die het dossier al in de zomer van 2013 kreeg overhandigd van de Nederlandse Dopingautoriteit. ,,We zouden begin december een gesprek hebben, maar dat werd om onbekende redenen uitgesteld'', meldde zijn advocaat Pol Vandemeulebroucke maandag. ,,Om eerlijk te zijn, ik heb zo'n gang van zaken nog nooit meegemaakt.''

In november was er nog sprake van dat de internationale wielrenunie UCI zich over de zaak zou buigen, maar de aanklager van de Belgische wielerbond, Jaak Fransen, bevestigde tegenover de NOS dat het dossier nog steeds in Brussel ligt. ,,Die afspraak op 4 december kon niet doorgaan. We wachten nog op informatie van derden", liet Fransen weten.

Boogerd riskeert nog steeds een schorsing, maar vindt het merkwaardig dat de autoriteiten pas in actie kwamen toen bekend werd dat hij ploegleider gaat worden. ,,Ik heb er zelf alles aan gedaan om mijn straf te krijgen. Maar als zij pas in actie schieten op het moment dat ik ploegleider wil worden, nou... Voor een burgerrechter houdt dit niet lang stand."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014