UCI: nachtelijke controles bij renners (2)

13 maart 2015

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - De internationale wielrenunie UCI wil renners 's nachts controleren op het gebruik van doping. De unie kondigde deze maatregel en een reeks andere vrijdag aan in de strijd tegen doping. Aanleiding zijn de aanbevelingen van de onafhankelijke commissie CIRC.

,,We zullen de antidopinginstantie CADF aanmoedigen om ook 's nachts te gaan testen, waar CADF gelooft dat dit noodzakelijk is", aldus voorzitter Brian Cookson. De commissie acht het verstandig om tussen 23.00 uur en 06.00 uur te testen omdat die periode nu door renners kan worden gebruikt om kleine doses te nemen.

Daarnaast wil de UCI beter samenwerken met het mondiale antidopingbureau WADA om de gegevens voor het biologisch paspoort van de renners sneller te kunnen verzamelen. Ook wil de UCI een 'klokkenluidersdesk' instellen waar renners en ploegleiding alle vormen van bedrog kunnen melden.

Cookson heeft veel lof voor de aanbevelingen van de CIRC. ,,De aanbevelingen zijn zeer waardevol. Ik ben vastberaden dit rapport te gebruiken om het wielrennen verder te helpen op de weg die we hebben ingezet. Ik hoop dat we hiermee het volledige vertrouwen van de fans, media en alle schone renners kunnen herwinnen. We hebben een interne groep opgezet die ervoor gaat zorgen dat de aanbevelingen opgevolgd worden'', aldus Cookson.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015