Van Avermaet slaat toe in Tirreno (3)

13 maart 2015

TIRRENO-ADRIATICO

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

AREZZO (ANP) - De Belgische wielrenner Greg Van Avermaet heeft vrijdag de derde etappe van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De BMC-coureur was de sterkste in het sprintje bergop in Arezzo en nam daarmee tevens de leiding in het algemeen klassement. Van Avermaet hield Peter Sagan (tweede) en Zdenek Stybar (derde) op de streep net achter zich. Wout Poels was op de tiende plaats de beste Nederlander.

De derde etappe van de Italiaanse rittenkoers ging over 203 kilometer, tussen Cascina en Arezzo. De laatste honderden meters in de straten van Arezzo gingen bergop. Van Avermaet, die zich volgende maand moet verdedigen in een dopingzaak, bleef met een ijzersterke sprint Sagan net voor. De Slowaak won vorig jaar in Arezzo, maar moest dit keer van te ver komen om de 29-jarige Belg nog te passeren. De etappe werd gekleurd door een lange vlucht van vijf man, onder wie Rick Flens. De avonturiers werden op zo'n 20 kilometer van de streep echter teruggepakt.

Van Avermaet kon in Arezzo eindelijk juichen. De coureur van BMC was dit jaar al een paar keer dicht bij een overwinning, zoals afgelopen zaterdag in de Strade Bianche, maar greep er steeds net naast. ,,Heel lekker dat ik hier mijn eerste overwinning van het seizoen kan vieren, zeker in een WorldTour-race'', zei de Belg vrijdag in het historische centrum van Arezzo. ,,Op 200 meter van de finish lag ik ineens aan kop. Ik ging van ver aan en kon de anderen gelukkig achter me houden. Ik ben heel blij met deze overwinning en de leiderstrui.''

De Belgische renner nam de eerste plaats in het klassement over van Adriano Malori, de Italiaan die woensdag de openingstijdrit had gewonnen. Van Avermaet heeft twee seconden voorsprong op Sagan en acht op Malori.

De BMC-renner had vrijdag eigenlijk moeten verschijnen voor de tuchtcommissie van de Belgische wielerbond, om uit te leggen waarom hij in het verleden vaak op bezoek ging bij de zogeheten ozondokter Chris Mertens. De advocaten van Van Avermaet vroegen echter met succes om uitstel. Enkele uren later vierde Van Avermaet op de fiets zijn tweede zege van de dag.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015