Doping niet bewezen in 'Aussie Rules'

31 maart 2015

MELBOURNE (ANP/RTR) - Een omvangrijk dopingschandaal in de populairste sport van Australië heeft een onverwachte wending gekregen. Een tribunaal in Melbourne heeft de dopingaanklachten tegen 34 voormalige en nog actieve Australian Rules-spelers afgewezen. Ze zijn niet schuldig bevonden aan het toedienen van een verboden middel. De uitspraak betekent dat veel van de aangeklaagde spelers dit weekeinde in actie kunnen komen bij de opening van het nieuwe seizoen.

De grote dopingzaak kwam twee jaar geleden al naar buiten. Het betrof allemaal spelers van Essendon Bombers uit Melbourne, een van de meest vooraanstaande clubs in het land die de teamsport, een kruising tussen voetbal en rugby, beoefent.

Het Ausralische antidopingbureau Asada deed zestien maanden onderzoek naar het gebruik van dubieuze supplementen door de spelers. Zij zouden in privéklinieken injecties met de spierversterkende middelen hebben gekregen. Essendon Bombers werd vanwege het schandaal uitgesloten van de competitie en zwaar beboet.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015