'Atleet Mo Farah miste twee dopingtests'

17 juni 2015

LONDEN (ANP) - De Britse atleet Mo Farah heeft in de aanloop naar de Olympische Spelen van Londen 2012 twee keer een dopingtest gemist. Dat onthulde de Britse krant Daily Mail woensdagavond op de website. Hij zou tegen het Britse antidopingbureau hebben verklaard dat hij bij beide controles de deurbel niet had gehoord. Reglementair is een schorsing voor vier jaar mogelijk na drie gemiste dopingtests binnen een jaar. Farah won voor eigen publiek olympisch goud op de 5000 en 10.000 meter.

Het Britse hardloopidool is door recente dopingbeschuldigingen aan het adres van zijn trainer Alberto Salazar eveneens in opspraak gekomen. De Britse atletiekbond heeft inmiddels besloten het medisch dossier van Farah te laten onderzoeken door een onafhankelijke instantie.

De BBC zond begin deze maand een documentaire uit waarin Salazar werd beschuldigd van het experimenteren met verboden middelen in wat het 'Nike Oregon Project' werd genoemd. Zo zou hij de Amerikaan Galen Rupp testosteron hebben gegeven. Farah, die sinds 2011 samenwerkt met Salazar, wordt nog nergens van beschuldigd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015