Farah: doping volledig taboe voor mij

19 juni 2015

LONDEN (ANP) - De Britse atleet Mo Farah heeft vrijdag in een verklaring op zijn Facebookpagina krachtig afstand genomen van alle geruchten over doping. ,,Ik heb nooit verboden middelen gebruikt in mijn leven en zal dat ook nooit doen'', benadrukte de tweevoudige olympisch kampioen van Londen 2012 (5000 en 10.000 meter).

Farah voelde zich geroepen om te reageren op een publicatie woensdag op de website van de Daily Mail. Volgens de Britse krant zou het hardloopidool in de aanloop naar Londen 2012 twee dopingcontroles hebben misgelopen. Die dubbele misser ontkende Farah niet. ,,Dat kwam echter door simpele misverstanden. Er is nooit een andere suggestie geweest. De autoriteiten toonden er begrip voor. Ik heb in mijn loopbaan honderden dopingtesten ondergaan, waarvan ik er twee heb gemist. De rest was allemaal negatief.''

Farah zou tegen het Britse antidopingbureau hebben verklaard dat hij bij beide gemiste controles de deurbel niet had gehoord. De atleet is door recente dopingbeschuldigingen aan het adres van zijn trainer Alberto Salazar eveneens in opspraak gekomen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015