Armstrong trekt de aandacht in Frankrijk (2)

16 juli 2015

TOUR DE FRANCE

N i e u w bericht, meer informatie

LE VERNET (ANP) - Onder enorme belangstelling van de media ging de gevallen wielerheld Lance Armstrong donderdagochtend in Le Vernet van start in een toertocht voor het goede doel. Ongeveer honderd journalisten en achttien cameraploegen registreerden de terugkeer van de dopingzondaar in Frankrijk.

Lance Armstrong bracht het geel in de Tour de France zeven keer naar Parijs maar zijn zeges werden hem afgepakt na een bekentenis over dopinggebruik.

,,Het is leuk om hier te zijn. Ik begrijp de weerstand, die zal me nog lang achtervolgen'', sprak de 43-jarige Amerikaan. Hij doet mee aan een tocht die de route van de Ronde van Frankrijk volgt en die wordt gereden om geld op te halen voor de bestrijding van leukemie. Lance Armstrong overwon zelf kanker.

De actie is een initiatief van de Britse oud-voetballer Geoff Thomas, die net als Armstrong herstelde van kanker. ,,Hij is me in Austin komen opzoeken en vroeg me te komen. Zijn enthousiasme trok me over de streep.''

Bij een tussenstop werd Armstrong gevraagd of hij er wel verstandig aan deed Frankrijk weer op te zoeken. ,,Mag ik hier niet zijn? Laurent Jalabert werkt in de Tour. Dat klopt toch? We hebben allemaal gefietst in een ongelukkig tijdperk. Waarom zou ik niet welkom zijn? Omdat ik doping heb gebruikt? Als dat de regel is zou de Tourkaravaan een stuk rustiger zijn. En dan bedoel ik niet de huidige renners, maar de mannen in de perszaal, in de ploegleiderswagens, in de commentatorenhokjes.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015