Froome profiteerde van gewichtsverlies (2)

4 december 2015

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - Chris Froome dankt zijn tweede eindzege in de Ronde van Frankrijk van dit jaar vooral aan gewichtsverlies. Dat valt te concluderen uit gegevens van de Britse wielrenner die het tijdschrift Esquire vrijdag heeft gepubliceerd.

Froome woog afgelopen zomer 67 kilogram tijdens de Tour de France. In 2008 debuteerde hij in de Ronde van Frankrijk met een gewicht van 75,6 kilogram. Hij eindigde destijds als 84e. Ondanks het gewichtsverlies trapt de kopman van Sky nog wel steeds ongeveer hetzelfde vermogen. Zo slaagde hij er in het verschil in de bergen te maken.

Het maximale vermogen van Froome bedroeg dit jaar 7,51 watt per kilogram. ,,De inhoud was altijd al aanwezig bij hem. Zijn gewichtsverlies is de grootste reden van zijn betere prestaties''. concludeert fysioloog Jeroen Swart in Esquire

Froome kreeg afgelopen zomer tijdens de Ronde van Frankrijk veel vragen over doping. Supporters floten hem uit en gooiden zelfs urine naar de Brit. Froome gaf zijn gegevens aan het tijdschrift om aan te tonen dat hij geen verboden middelen heeft gebruikt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015