Duizenden dopingtesten gepland voor Spelen (2)

10 mei 2016

N i e u w bericht, meer informatie

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) - Het Braziliaanse antidopingbureau ABCD verwacht tijdens de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro rond de vijfduizend dopingcontroles uit te voeren. Tijdens de Paralympische Spelen gaat het om ongeveer 1200 testen. De regering in Brazilië stelt circa 10 miljoen euro beschikbaar voor het werk van het antidopingbureau.

ABCD liet maandag (Braziliaanse tijd) weten dat er tijdens de Spelen, van 5 tot en met 21 augustus, 130 tot 140 Braziliaanse controleurs 24 uur per dag aan het werk zullen zijn. Het geld is ook gebruikt om het dopinglab op te tuigen en te voorzien van de nieuwste apparatuur om doping op te sporen. Volgens hoofd Marco Aurélio Klein van het Braziliaanse antidopingbureau is voldaan aan alle eisen van het Internationaal Olympisch Comité.

Het dopinglaboratorium in Rio de Janeiro kent een bewogen geschiedenis. Het mondiale antidopingbureau WADA deed het lab in 2013 in de ban, omdat het niet in staat bleek verboden middelen goed op te sporen. In de afgelopen jaren is er alles aan gedaan om wel het vereiste niveau te halen.

Het aantal van vijfduizend controles is overigens niet meer dan tijdens de vorige Spelen in Londen. Het Engelse dopinglab voerde vier jaar geleden een recordaantal van 6250 dopingcontroles uit.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016