Gouden Belgen van 2008 alsnog gehuldigd

17 augustus 2016

BRUSSEL (ANP) - De Belgische estafetteploeg die sinds dinsdag weet dat hij met terugwerkende kracht op de Olympische Spelen van 2008 in Peking goud heeft gewonnen op de 4x100 meter wordt alsnog gehuldigd. Dat gebeurt op 9 september bij de Memorial Van Damme. Het gaat om de atletes Kim Gevaert, Hanna Marin, Elodie Ouedraogo en Olivia Borle.

,,Hopelijk geraken de medailles op tijd hier'', zo liet de organisatie van het Belgische topevenement woensdag weten. Het is de bedoeling dat er nieuwe medailles worden gemaakt. In België verwacht men niet dat de originelen nog worden teruggestuurd.

De hardloopsters uit Rusland moeten hun medaille inleveren omdat een van de leden alsnog is betrapt op gebruik van doping. In het urinemonster van Joelia Tsjermosjanskaja werd bij een nieuwe test stanozolol en turinabol ontdekt.

Het IOC heeft met betere methoden meer dan duizend monsters van Peking 2008 en Londen 2012 opnieuw getest. In totaal werden bijna honderd sporters alsnog betrapt op het gebruik van verboden middelen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016