Warners in atletencommissie WADA

21 november 2016

ARNHEM (ANP) - Chiel Warners maakt vanaf januari deel uit van de atletencommissie van het mondiale antidopingbureau WADA. De Nederlander wordt voor drie jaar benoemd, maakte sportkoepel NOC*NSF maandag bekend.

De 38-jarige Warners is sinds drie jaar voorzitter van de atletencommissie van NOC*NSF. De voormalig tienkamper zegt te willen bijdragen aan de geloofwaardigheid en de integriteit van de sport. ,,Ik sta voor schone sport en schone sporters. Sport heeft me altijd zoveel gegeven dat het me pijn doet om te zien dat de geloofwaardigheid zoveel afneemt, vooral de laatste jaren. Onze sport weer schoon krijgen begint bij de sport en de sporters zelf. Maar dit kan niet zonder een integrale aanpak waar ook overheden deel van uitmaken. WADA is de organisatie waarin dit in mijn ogen het best verenigd kan worden'', zegt hij.

Beckie Scott, een cross country skiester uit Canada, is voorzitter van de atletencommissie van WADA. De commissie bestaat verder uit ongeveer vijftien (oud-)topsporters uit verschillende takken van sport vanuit de hele wereld.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016