Koelizjnikov ontbreekt ook bij WK's (2)

18 januari 2017

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - De Russische topschaatser Pavel Koelizjnikov zal ook bij de WK afstanden (9-12 februari in Zuid-Korea) en bij de WK sprint (25-26 februari in Calgary) ontbreken. De 22-jarige sprinter is nog niet fit. Hij meldde zich eerder deze maand al af voor de EK sprint in Heerenveen vanwege liesklachten. Kai Verbij won de Europese titel.

Koelizjnikov is wereldkampioen op de 500 meter en 1000 meter. Ook is hij titelhouder bij de WK sprintvierkamp. De Rus kwam in maart vorig jaar door een dopingzaak, de tweede al in zijn loopbaan, opnieuw in opspraak. Bij hem werden sporen van het beruchte middel meldonium gevonden. Hij ontliep echter een langdurige schorsing, omdat het middel, dat per 1 januari 2016 was verboden, mogelijk langer dan gedacht in het lichaam traceerbaar zou zijn.

Bij de vrouwen zal titelhoudster Brittany Bowe niet aan de start verschijnen van de WK sprint. De 28-jarige Amerikaanse wist zich niet te kwalificeren voor het toernooi. De tweevoudig wereldkampioene sprint miste de eerste maanden van het seizoen door een hoofdblessure. Ze mag wel meedoen aan de WK afstanden (500 en 1000 meter).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017