Brit Kilty sprint naar goud op 60 meter (2)

4 maart 2017

N i e u w bericht, meer informatie

BELGRADO (ANP) - De Britse sprinter Richard Kilty heeft zaterdag zijn Europese indoortitel op de 60 meter geprolongeerd. Hij spurtte in de atletiekhal van Belgrado naar het goud in 6,54, de beste Europese tijd van dit jaar. Het zilver was voor de Tsjech Jan Volko in 6,58 en de bronzen medaille ging naar de Zweed Austin Hamilton in 6,63.

Kilty is een echte specialist op de korte sprint. Hij was in 2014 ook de snelste bij de WK indoor. De 100 meter is al te ver voor de 27-jarige Brit, want hij heeft die afstand nog nooit onder de tien seconden gelopen.

De Pool Konrad Bukowiecki verraste met het goud bij het kogelstoten met 21,97, de verste stoot van de wereld in dit indoorseizoen. De negentienjarige Pool was al twee keer wereldkampioen bij de junioren. De Europese atletiekfederatie meldde over de winnaar dat hij nog verwikkeld is in een dopingzaak en wellicht zijn tweede juniorentitel - uit 2016 - moet inleveren.

In Belgrado troefde hij onder anderen de Duitse tweevoudig wereld- en drievoudig Europees kampioen outdoor David Storl af, die genoegen moest nemen met brons met een afstand van 21,30.

Laura Muir won afgetekend de titel op de 1500 meter in een snelle 4.02,39. Zij volbracht de helft van haar missie, want de Schotse atlete mikt zondag ook op het goud op de 3000 meter. Ze treft dan onder anderen Maureen Koster in de finale.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017