Brailsford geeft fouten bij Sky toe (2)

7 maart 2017

LONDEN (ANP) - David Brailsford geeft toe dat er bij Team Sky fouten zijn gemaakt. De baas van de in opspraak geraakte Britse wielerploeg schrijft dit in een brief aan de parlementaire commissie, die dinsdag op de website van Sky is verschenen. De commissie onderzoekt dopinggebruik in de Britse sportwereld.

,,De dingen die de laatste maanden zijn gebeurd, hebben aangetoond dat Team Sky fouten heeft gemaakt. Sommige medewerkers hebben de procedures, die destijds gebruikelijk waren, niet volledig gevolgd. Door die fouten hebben we niet de juiste en volledige informatie aan het Britse antidopingbureau kunnen geven. We nemen daarvoor onze verantwoordelijkheid'', aldus Brailsford.

Er is nog steeds geen duidelijkheid over het pakketje dat Team Sky tijdens het Critérium du Dauphiné in juni 2011 liet opsturen naar Frankrijk voor renner Bradley Wiggins. Brailsford heeft tegenover de commissie verklaard dat het medicijn fluimucil in het pakje zat. Dit is niet verboden, maar de bewijzen ontbreken dat het echt om dit middel gaat. Volgens de teamdokter werd zijn laptop met de gegevens hierover in 2014 gestolen tijdens een vakantie in Griekenland. Dokter Richard Freeman werd zelf ook voor de commissie verwacht, maar zegde wegens ziekte af.

Hoewel Brailsford nu toegeeft dat er dingen mis zijn gegaan, zijn er volgens hem ook veel onwaarheden naar buiten gekomen. ,,Veel dingen kloppen niet. Er is een fundamenteel verschil tussen procedurele fouten en overtredingen. We willen schoon koersen en winnen en hebben dat al acht jaar gedaan.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017