Martin: peloton voor 98 procent dopingvrij

28 juni 2017

DÜSSELDORF (ANP) - Het wielerpeloton rijdt nagenoeg dopingvrij rond. Dat zegt wereldkampioen tijdrijden Tony Martin in aanloop naar de Tour de France, die zaterdag start in Düsseldorf. ,,Ik schat dat 98 procent van de renners geen doping gebruikt. De zwarte schapen zijn echt individuele gevallen. Er is absoluut geen sprake meer van een door ploegen aangestuurd massaal bedrog'', aldus de Duitse favoriet voor de gele trui na de eerste etappe. De Tour begint namelijk met een tijdrit van 14 kilometer.

Martin reageerde op het dopinggeval van de Portugees André Cardoso, die dinsdag positief is bevonden op epo en door zijn ploeg Trek uit de Tourselectie is verwijderd.

De renner van Katoesja, bijgenaamd 'Der Panzerwagen', ziet bewijs van zijn stelling in het feit dat de Ronde van Frankrijk voor het eerst sinds 1987 (Berlijn) weer in Duitsland start. ,,Dat is een erkenning voor de geloofwaardigheid van de nieuwe Duitse wielergeneratie. Toen ik in 2008 prof werd, lag de wielersport in de goot. De mensen zagen de renners als dopingzondaars. Jaar na jaar hebben we vertrouwen teruggewonnen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017