Gesink: stabiele breuk in wervelkolom (2)

9 juli 2017

N i e u w bericht, meer informatie

CHAMBÉRY (ANP) - Wielrenner Robert Gesink heeft aan zijn val in de negende etappe van de Tour de France zondag een stabiele breuk in zijn lendenwevel overgehouden. Dat is gebleken na onderzoek, zo bevestigde zijn ploeg LottoNL-Jumbo. Gesink ligt in het ziekenhuis en kan pas naar huis als een passend korset is gemaakt. De verwachting is dat dat maandag klaar is.

Gesink was een dag eerder nog dicht bij een ritzege, het doel waarvoor hij naar de Tour was gekomen. Op weg naar Station des Rousses slaagde hij er niet in de voor hem rijdende Fransman Lilian Calmejane te achterhalen. Een dag later ging het al na een paar kilometer mis bij een valpartij waarbij de Italiaan Manuele Mori er aanvankelijk het ergst aan toe leek. Beide renners werden per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. Mori hield een gebroken sleutelbeen over aan de val. De Brit Geraint Thomas hield aan een val later in de rit dezelfde blessure over.

Gesink (31) mikte dit jaar voor het eerst niet op een goed klassement. Door in de eerste week achterstand op te lopen, hoopte hij meer ruimte te krijgen om in de bergen te kunnen aanvallen. Die aanpak leverde zaterdag al bijna succes op. Voor zondag leek hij na die inspanning niet in beeld om een hoofdrol te spelen.

Gesink was bezig aan zijn zevende Ronde van Frankrijk. Hij werd een keer vierde, in 2010 na het schrappen uit de uitslag van de dopingzondaars Alberto Contador en Denis Mentsjov, en een keer zesde. Maar ook verdween hij twee keer voortijdig uit de ronde. In 2009 na een val waarbij hij zijn linkerpols brak, in 2012 opnieuw na een val hoewel hij het nog enkele ritten probeerde.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017