Amerikaans volkslied klinkt al vóór WK

4 augustus 2017

LONDEN (ANP) - Het Amerikaanse volkslied galde vrijdagavond al door het olympisch stadion van Londen, nog voor aanvang van de wereldkampioenschappen atletiek. Het begeleidde een compleet nieuwe uitreiking van de medailles op de 4x400 meter voor vrouwen bij de WK van 2013 in Moskou. De Russische ploeg won destijds het goud, maar raakte dat door een dopinggeval kwijt.

Aangezien de internationale atletiekfederatie IAAF extra waardering wil voor de atleten die destijds ‘schoon’ hun prestaties leverden, krijgen tal van atleten deze WK alsnog hun verdiende medailles. En zo kregen de Amerikaanse atletes Jessica Beard, Natasha Hastings, Ashley Spencer en Francena McCorory alsnog het goud omgehangen. Vier Britse atletes kregen het zilver, een Frans kwartet het brons.

Komende zondag is de Nederlander Rutger Smith aan de beurt. Hij krijgt dan in het olympisch stadion de bronzen plak uitgereikt van het kogelstoten bij de WK in 2007, die hem alsnog ten deel viel doordat een Wit-Rus alsnog werd betrapt op doping.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017