Bolt vraagt om respect voor Gatlin

6 augustus 2017

LONDEN (ANP) - Usain Bolt toonde zich een waardig verliezer. Hij sprak na de memorabele finale van de 100 meter bij de WK in Londen zijn respect uit voor de Amerikaanse winnaar Justin Gatlin.

,,Hij heeft zijn straf uitgezeten, dus had alle recht hier te zijn'', meldde de Jamaicaan uren na de race. ,,Hij heeft de afgelopen jaren keihard gewerkt en de overwinning komt hem toe. Hij was mijn grootste rivaal, maar een goed mens en Justin was hier gewoon de snelste. Dat verdient respect.''

Bolt reageerde daarmee heel anders dan het publiek in het Olympisch Stadion. De 60.000 toeschouwers joelden Gatlin uit. Ze gunden hem het goud niet vanwege zijn dopingverleden. De 35-jarige Gatlin werd in 2005 betrapt op doping en zat een vier jaar durende schorsing uit.

Bolt moest met brons genoegen nemen in zijn laatste individuele optreden op de baan. Hij zet komend weekeinde na de 4x100 meter estafette definitief een punt achter zijn carrière en gaat sowieso als snelste en meest gelauwerde atleet de boeken in. Op zijn palmares prijken acht olympische - en elf wereldtitels. Hij is tevens houder van de wereldrecords op 100 (9,58) en 200 (19,19) meter.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017