CAS wijst beroep Joeskov en Koelizjnikov af (4)

8 februari 2018

N i e u w bericht, meer informatie

PYEONGCHANG (ANP) - Het internationale sporttribunaal CAS heeft het beroep van de Russische schaatsers Pavel Koelizjnikov en Denis Joeskov afgewezen. Het CAS zegt dat het op basis van de door de sporters ingediende papieren niet bevoegd is om het beroep in behandeling te nemen.

De twee schaatsers, die golden als medaillekandidaten bij de Spelen in Zuid-Korea, hadden samen met elf andere sporters en begeleiders het voorbeeld gevolgd van diverse andere landgenoten die al eerder in beroep gingen.

In totaal 45 Russen meldden zich eerder bij het CAS om toch deelname aan de Spelen af te dwingen. Ze zijn door het IOC uitgesloten na het dopingschandaal bij de vorige Winterspelen in Sotsji.

Het CAS behandelt de spoedzaken in het kantoor dat het hof van sportarbitrage in Pyeongchang heeft geopend. Naast de verzoeken van Koelizjnikov en Joeskov heeft het CAS donderdag ook de zaken van de sporters Tatjana Borodoelina, Alexander Loginov, Irina Starikh en Dimitiri Vassiliev afgewezen. Dat geldt ook voor coach Kosta Poltavets, die Koen Verweij heeft begeleid.

Vrijdag neemt het CAS nog wel een beslissing over andere Russische sporters en begeleiders die nog hopen op een deelname. Het gaat onder anderen om shorttracker Viktor Ahn en schaatsster Olga Fatkoelina. Ze proberen nog een plek te krijgen in het team dat onder neutrale vlag mag meedoen aan de Spelen. Dit team bestaat uit 'schone' atleten uit Rusland die konden aantonen dat ze nooit met doping in aanraking zijn geweest.

Vrijdagmiddag (12.00 uur Nederlandse tijd) staat ook de openingsceremonie van de Spelen op het programma.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018