WADA wil hoger budget in strijd tegen doping

8 februari 2018

PYEONGCHANG (ANP) - Het mondiale antidopingbureau WADA wil in de strijd tegen doping het budget verhogen van dertig naar 45 miljoen dollar. Volgens voorzitter Craig Reedie is na het dopingschandaal rond Rusland bij de vorige Winterspelen in Sotsji bij de sponsors van het WADA de overtuiging gegroeid dat er meer geld nodig is.

Het WADA krijgt voor de strijd tegen het gebruik van verboden middelen geld van regeringen en grote sportbonden zoals het Internationaal Olympisch Comité. ,,Dit jaar willen we de begroting verhogen met 8 procent. Daarna zal er verhoging volgen van 15 procent, 15 procent en nog eens 15 procent'', aldus Reedie.

Hij rekent erop dat in Pyeongchang alles volgens de regels zal verlopen. ,,We hebben er alles aangedaan om de sporters zo'n eerlijke mogelijke kans te geven en om deze Spelen tot een groot succes te maken.''

Van april vorig jaar tot eind januari zijn 17.000 controles gehouden bij potentiële deelnemers aan de Spelen. Tijdens de Spelen worden er zo'n 2500 bloed- en urinecontroles uitgevoerd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018