Nuis en Verweij strijden om goud op 1500 m

12 februari 2018

PYEONGCHANG (ANP) - Op de vierde schaatsdag bij de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018 zijn de mannen aan de beurt voor de 1500 meter. Bij absentie van wereldrecordhouder Denis Joeskov, die vanwege de Russische dopingkwestie niet welkom is bij de Winterspelen, zijn wereldkampioen Kjeld Nuis en Nederlands kampioen Koen Verweij de belangrijkste kandidaten voor olympisch goud, na Joeskov de snelste twee mannen van het seizoen op de schaatsmijl.

Nuis komt op de Gangneung Oval uit tegen de Japanner Takuro Oda. Verweij gaat in de zestiende rit van start. Hij rijdt tegen de Noor Allan Dahl Johansson. Verweij miste vier jaar geleden olympisch goud op de 1500 meter met een verschil van 0,003. De Pool Zbigniew Brodka zegevierde en verdedigt dinsdag in Zuid-Korea zijn olympische titel.

Patrick Roest verschijnt in de vierde rit als eerste Nederlander in de baan. Hij neemt het op tegen de Nieuw-Zeelander Reyon Kay. De eerste race van de achttien ritten op de 1500 meter begint om 12.00 Nederlandse tijd.

Op de tweede dag van het shorttracktoernooi strijden de vrouwen om de medailles op de 500 meter. Yara van Kerkhof was zaterdag de enige die de heats overleefde en de kwartfinales bereikte. Suzanne Schulting en Lara van Ruijven werden uitgeschakeld.

Sjinkie Knegt, winnaar van olympisch zilver op de 1500 meter, komt dit keer het ijs op voor de series van de 1000 meter. Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat zijn de overige deelnemers van TeamNL. Daarna staat voor de Nederlandse aflossingsploeg (bestaande uit Knegt, Breeuwsma, De Laat, Dylan Hoogerwerf en Dennis Visser) de series op de 5000 meter relay op het programma.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018