Bondscoach Rusland klaar met dopingvragen

5 maart 2018

MOSKOU (ANP/DPA) - Stanislav Tsjertsjesov vindt dat het maar eens klaar moet zijn met vragen over doping. ,,Het is bij ons niet aan de orde'', zei de bondscoach van de Russische voetballers, honderd dagen voor de start van het wereldkampioenschap in zijn land.

,,Ik heb de leiding over het team en daar concentreer ik me op. Net zoals anderen zich met hun eigen taak bezighouden'', aldus Tsjertsjesov, die met Rusland het toernooi op 14 juni opent tegen Saudi-Arabië. De vraag hoe hij zou reageren op specifieke dopingbeschuldigingen, verwierp hij als speculatief.

Onderzoeker Richard McLaren onthulde in 2016 dat in Rusland jarenlang sprake is geweest van systematisch door de staat georganiseerde doping. Bij de Winterspelen in Pyeongchang mochten vorige maand alleen Russische atleten meedoen met een aantoonbaar dopingvrij verleden.

Volgens sommige media zouden ook Russische voetballers die in 2014 aan het WK meededen, betrokken zijn bij doping. De FIFA startte een onderzoek, maar daaruit kwamen tot dusverre geen concrete aanwijzingen naar voren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018