Geschorste Moetko draagt organisatie WK over

6 maart 2018

MOSKOU (ANP) - Precies honderd dagen voor de start van het WK voetbal heeft Vitali Moetko zich helemaal teruggetrokken uit de organisatie. De vicepremier uit de regering van Dmitri Medvedev en oud-minister van Sport stond onder grote druk, omdat hij eind vorig jaar voor het leven werd verbannen van de Olympische Spelen vanwege betrokkenheid bij het omvangrijke dopingschandaal in Rusland.

Moetko (59) besloot kort voor de jaarwisseling terug te treden als hoofd van het organisatiecomité van het WK voetbal. Hij staakte ook zijn werk als voorzitter van de nationale voetbalbond. Moetko was binnen de Russische regering nog wel verantwoordelijk voor de voorbereidingen op het WK, maar hij heeft die taak nu overgedragen aan zijn collega Arkadi Dvorkovitsj, ook een vicepremier. De tot voor kort zeer invloedrijke Moetko gaat zich concentreren op zijn werk binnen de regering.

Aleksei Sorokin is de voorzitter van het Russische organisatiecomité. De 45-jarige Sorokin kreeg vorig jaar al een plek in het bestuur van de wereldvoetbalbond FIFA.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018