FIFA en WADA laten selectie Rusland met rust (2)

22 mei 2018

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 3e alinea

ZÜRICH (ANP/RTR/DPA) - De wereldvoetbalbond FIFA heeft het onderzoek naar mogelijke doping bij alle spelers uit de voorlopige WK-selectie van gastland Rusland zonder verdere maatregelen gesloten. Volgens de FIFA is er onvoldoende bewijs gevonden dat Russische internationals de reglementen op dopinggebied hebben overtreden. Het mondiale antidopingbureau WADA is akkoord gegaan met de beslissing van de FIFA om deze zaak te laten rusten.

Het onderzoek naar andere Russische voetballers die niet tot de voorlopige WK-selectie behoren, loopt nog. De FIFA en het WADA werken in deze zaak samen.

Dopingonderzoeker Richard McLaren onthulde in 2016 een systematisch dopingnetwerk in de Russische topsport, dat door de staat werd ondersteund. In het rapport kwamen de namen voor van liefst 154 voetballers. De FIFA liet in februari weten dat monsters van de betreffende spelers opnieuw op doping zouden worden gecontroleerd. De FIFA betoogde destijds al dat alle Russen die op het WK in 2014 in Brazilië actief waren in elk geval negatief hadden getest.

De Russische bondscoach Stanislav Tsjertsjesov heeft vorige week een voorselectie van 35 man bekendgemaakt. Uiterlijk 4 juni moet hij zijn definitieve ploeg van 23 spelers presenteren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018