Guerrero wil via Infantino toch naar WK (2)

21 mei 2018

N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

LIMA (ANP) - Paolo Guerrero heeft de hoop op deelname aan het WK nog altijd niet opgegeven. De 34-jarige aanvoerder van Peru wil in een persoonlijk gesprek met voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA afdwingen dat hij toch naar Rusland mag gaan. Guerrero is momenteel geschorst, omdat bij een dopingtest sporen van cocaïne bij hem werden aangetroffen.

De spits van Flamengo, die in Duitsland voor Bayern München en Hamburger SV speelde, werd in eerste instantie voor een jaar geschorst door de FIFA. Na beroep ging daar een half jaar van af, zodat Guerrero onlangs zijn rentree kon maken bij Flamengo. De weg naar het WK lag daarmee ook weer open. Het mondiale antidopingbureau WADA stapte echter naar het internationaal sporttribunaal CAS en die bepaalde vorige week dat Guerrero een schorsing van veertien maanden verdient.

,,Het WK is mijn grote droom, ik heb altijd keihard gewerkt om die waar te maken'', zei Guerrero in een videoboodschap. Hij heeft dinsdag samen met de Peruaanse bondsvoorzitter Edwin Oviedo een afspraak met Infantino.

De internationale spelersvakbond FIFPro steunt de spits ook. De vakbond stuurde een brief naar de FIFA, die is ondertekend door Hugo Lloris, Simon Kjaer en Mile Jedinak, de aanvoerders van respectievelijk Frankrijk, Denemarken en Australië. De tegenstanders van Peru in de groepsfase van het WK vinden dat Guerrero het verdient om in actie te komen in Rusland. De FIFPro hoopt op korte termijn op een doorbraak in de juridische strijd van Guerrero.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018