Wilder 20 kilo lichter dan Fury

1 december 2018 09:41:01

LOS ANGELES (ANP) - De officiële weging voor het wereldtitelgevecht tussen de Amerikaanse titelhouder Deontay Wilder en zijn Britse uitdager Tyson Fury is zonder incidenten verlopen. Beide boksers hielden zich rustig bij de traditionele ceremonie in Los Angeles. Twee dagen eerder ging het tijdens een chaotische perspresentatie nog bijna fout tussen de twee zwaargewichten. Omstanders konden nog net voorkomen dat de twee vechtersbazen vroegtijdig met elkaar op de vuist gingen.

Fury (30) bracht 116 kilo op de schaal, Wilder (33) bleek liefst 20 kilogram lichter. ,,Het is ongetwijfeld het belangrijkste gevecht in mijn carrière, maar niet mijn zwaarste duel'', zei Wilder, die in de Nederlandse nacht van zaterdag op zondag zijn kampioensgordel van de WBC verdedigt. ,,Ik heb tegen mannen gebokst die veel sterker zijn dan Fury. Ik ga hem knock-out slaan.''

Wilder behaalde als prof 40 overwinningen op rij. Fury is eveneens nog ongeslagen, maar zijn erelijst telt nog maar 27 zeges. Door mentale, fysieke en dopingproblemen is hij er ruim twee jaar uit geweest.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018