Badr Hari voor 19 maanden geschorst (2)

20 april 2019 12:39:38

N i e u w bericht, vervangt: 'Badr Hari accepteert dopingschorsing'

AMSTERDAM (ANP) - Kickbokser Badr Hari is voor negentien maanden geschorst wegens het overtreden van de dopingregels van de Dopingautoriteit. Kickboksorganisatie Glory heeft de sanctie tegen de Marokkaanse zwaargewicht bevestigd. Eerder op zaterdag raakte al bekend dat Hari was gestraft en dat hij zijn schorsing had geaccepteerd. Zijn uitsluiting is al op 7 mei 2018 ingegaan, meldt Glory.

Hari werd betrapt tijdens Glory 51 in maart 2018 in Rotterdam. Hij won na drie rondes van Hesdy Gerges, die naar aanleiding van die partij een officiële waarschuwing heeft gekregen van de Dopingautoriteit. Hij ontkent dopinggebruik en betwist de uitslag. Het resultaat van de wedstrijd in Rotterdam is veranderd in 'no contest'.

De Braziliaan Ariel Machado is voor 20 maanden geschorst na een positieve test in Lyon. De Kroaat Mladen Brestovac kreeg een officiële waarschuwing na een positieve uitslag in Birmingham.

De tests werden uitgevoerd door de Dopingautoriteit waarna het Instituut Sportrechtspraak (ISR), de nationale sportautoriteit, de sancties vaststelde. De schorsingen zijn meteen ingegaan nadat Glory op de hoogte werd gesteld van de positieve uitslag, aldus de mondiale kickboksorganisatie.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019