Joshua krijgt herkansing tegen Ruiz

4 juni 2019 19:46:04

NEW YORK (ANP) - De Britse profbokser Anthony Joshua (29) krijgt een herkansing tegen zijn Mexicaanse kwelgeest Andy Ruiz. Het management van de onttroonde wereldkampioen in het zwaargewicht gaat gebruik maken van een optie op een revancheduel. Dat zal eind dit jaar plaatsvinden, waarschijnlijk in Las Vegas.

Ruiz zorgde afgelopen zaterdag in New York voor een daverende verrassing door de nog ongeslagen Joshua in de zevende ronde uit te schakelen. De 29-jarige uitdager mag zich daardoor nu wereldkampioen noemen bij vier bonden: WBA, IBF, WBO en IBO. Hij is de eerste wereldkampioen in het zwaargewicht ooit uit Mexico.

Ruiz was in New York de vervanger van de Amerikaan Jarrell Miller. Die zou eigenlijk tegen Joshua boksen, maar testte positief bij een dopingcontrole en moest zijn bokslicentie inleveren.

Ruiz staat als beroepsbokser nu op 33 overwinningen, waarvan 22 op knock-out. Hij verloor één keer, in 2016 tegen de Nieuw-Zeelander Joseph Parker, in een duel om de vacante WBO-wereldtitel. Joshua bleef in New York vooralsnog op 22 overwinningen steken.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019