IAAF bevestigt handhaven schorsing Rusland

9 juni 2019 14:44:52

MONACO (ANP) - Wereldatletiekbond IAAF houdt voorlopig vast aan de schorsing van de Russische atletiekbond. Dat is tijdens een bestuursvergadeirng in Monaco besloten. Het Franse persbureau AFP meldde zaterdag al dat de sanctie, die al vier jaar loopt, gehandhaafd blijft. Een dag later volgde de officiële bevestiging.

De schorsing werd in 2015 opgelegd nadat een groot dopingschandaal in de Russische sport aan het licht was gekomen. Ook het Russische antidopingbureau Rusada werd geschorst wegens betrokkenheid bij systematische en door de staat ondersteunde dopingnetwerken. WADA, het internationale antidopingbureau, hief in januari die schorsing op na volledige inzage in de gegevens van het gewraakte dopinglab in Moskou.

De IAAF ging daarin niet mee omdat er nog altijd te veel twijfels zijn over de handelswijze van atleten en officials en over de vereiste hervormingen. Russische atleten die kunnen aantonen dat ze een schoon dopingverleden hebben, mogen onder neutrale vlag nog wel deelnemen aan internationale wedstrijden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019