Coleman: ik ben niet de nieuwe Usain Bolt (2)

29 september 2019 10:52:26

N i e u w bericht, meer informatie na derde alinea

DOHA (ANP) - Christian Coleman is niet de nieuwe Usain Bolt. Dat zei de Amerikaanse sprinter na zijn overtuigende overwinning op de 100 meter bij de WK atletiek in Doha. ‘’Ik denk dat niemand in staat is hem te evenaren. Je kunt alleen maar proberen het beste uit jezelf te halen en niet zoals hij te willen zijn.’’

De 23-jarige Coleman spurtte naar zijn eerste wereldtitel. Bolt won in zijn carrière het ongelooflijke aantal van acht gouden olympische medailles en elf wereldtitels. De Jamaicaan zette in 2009 het wereldrecord op de 100 meter op 9,58 seconden.

Coleman klokte in Doha 9,76, een persoonlijk record. ‘’Het was mijn snelste 100 meter ooit, maar niet de perfecte race. Er zijn nog wel wat punten die beter kunnen en daar ga ik me zeker op focussen. Als ik mijn best blijf doen, kan ik zeker nog meer goud winnen.’’

De Amerikaan blikte nog even terug op de dopingzaak waarin hij kort voor de WK verzeild raakte. Een schorsing dreigde voor hem omdat hij drie keer binnen een jaar een dopingcontrole zou hebben gemist. Uit nader onderzoek bleek dat niet het geval, waardoor vrijspraak volgde.

‘’Ik ben gewoon een jonge zwarte man die zijn droom leeft. Dan is het teleurstellend dat iemand probeert je goede reputatie te besmeuren. Ik heb niet drie controles gemist en ben dus vals beschuldigd. Ik heb het nu achter me gelaten en kijk vooruit. De sport zal de komende maanden nog meer in de belangstelling staan omdat de Olympische Spelen eraan komen. Ik wil graag de sport promoten met mooie races tegen andere grote talenten."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019