Atlete Hassan bereidt zich in VS voor op Spelen (2)

22 februari 2020 11:39:12

N i e u w bericht, meer informatie na 2e alinea

BEAVERTON (ANP) - Atlete Sifan Hassan heeft ervoor gekozen in de Verenigde Staten te blijven trainen. De wereldkampioen op de 1500 en 10.000 meter moest op zoek naar een nieuwe coach nadat Alberto Salazar, met wie ze sinds 2017 in de VS werkte, voor vier jaar werd geschorst wegens het overtreden van de dopingregels. Hassan heeft ervoor gekozen in voorbereiding op de Olympische Spelen te trainen onder Tim Rowberry in het Amerikaanse Beaverton, nabij Portland, Oregon. Dat meldt zaterdag haar management.

Hassan sprak de afgelopen maanden met verschillende coaches maar vond daarbij geen betere situatie dan de huidige omgeving waar ze al traint. In de Verenigde Staten heeft ze een huis met een ingebouwde hoogtekamer en woont ze op loopafstand van een goede atletiekbaan met gym. Tevens wordt ze bijgestaan door een persoonlijke krachttrainer en fysiotherapeut.

"Ik ben ongelooflijk trots op wat ik de afgelopen jaren heb bereikt", zegt Hassan. "Daar gaat heel veel hard werk en discipline in zitten. Ik heb drie jaar geleden de keuze gemaakt om naar Amerika te gaan. Ik heb hier inmiddels een vertrouwde situatie waar ik mij enorm thuis voel. Ik heb verschillende opties overwogen en nieuwe mensen ontmoet om te zoeken naar de juiste klik, maar ik geloof erin dat mijn huidige trainingssituatie de beste is om mij succesvol voor te bereiden op de Olympische Spelen."

Hassan werd in december gekozen tot Sportvrouw van het Jaar nadat ze in het najaar op de WK in Doha een unieke dubbel had gerealiseerd. Tijdens het toernooi moest ze afscheid nemen van haar coach Salazar, wiens accreditatie nadat zijn schorsing bekend werd onmiddellijk werd afgenomen.

Jos Hermens, directeur van managementbureau Global Sports Communication, kan de keuze van Hassan begrijpen. "Na het onderzoeken van alle mogelijke opties en na vele meetings en gesprekken met mogelijke kandidaat-coaches, is Sifan tot de conclusie gekomen dat de huidige omgeving heel goed voor haar werkt. Sifan is een gevoelsmens, waarbij geloof in het trainingsprogramma en de mensen, die haar ondersteunen, het allerbelangrijkste is", aldus Hermens.

Hassan begint haar seizoen op 29 maart tijdens het WK halve marathon in het Poolse Gdynia.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020