Wereldatletiekbond gunt Rusland meer tijd voor herstelplan doping

26 september 2020 12:30:35

MOSKOU (ANP) - De mondiale atletiekbond World Athletics heeft de Russische atletiekfederatie vijf maanden extra gegeven om de vereiste hervormingen door te voeren in het dopingbeleid. Het herstelplan moet nu op 1 maart 2021 klaar zijn. Zo niet, dan dreigen nieuwe sancties.

De Russische atletiekbond (RusAF) is sinds eind 2015 geschorst, nadat bewijs was gevonden voor grootschalig en gestructureerd dopinggebruik. Atleten uit Rusland zijn daarom al jaren niet welkom bij internationale evenementen. Alleen als ze konden aantonen dat ze hun sport volledig dopingvrij beoefenden en geen dopingverleden hadden, mochten ze onder neutrale vlag meedoen.

Rusland maakte in augustus 6,3 miljoen dollar over aan World Athletics, de boete die het land moest overmaken voor alle dopingschandalen. RusAF moest voorts vóór 30 september een plan indienen waaruit zou blijken dat het land doping ten strengste verbiedt en nultolerantie als uitgangspunt heeft. World Athletics zag de eerste versie van dat plan in en was niet tevreden. Omdat er geen sprake is van onwil, maar van gebrek aan geld en kennis, krijgt RusAF respijt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020