Arkéa bevestigt ondervragingen renners, arts en fysio weer vrij (2)

23 september 2020 16:45:39

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

PARIJS (ANP/RTR) - Twee renners van wielerploeg Arkéa-Samsic zijn als getuigen verhoord na de inval in het teamhotel vorige week tijdens de Tour de France. Ze zijn na hun ondervraging weer vrijgelaten en mogen ook zonder beperkingen "hun beroep als profwielrenner blijven uitoefenen", meldde de Franse ploeg van de Colombiaanse kopman Nairo Quintana, die is verwikkeld geraakt in een onderzoek naar mogelijke doping.

Officier van justitie van Marseille Dominique Laurens bevestigde woensdag dat het onderzoek naar mogelijke doping doorgaat en dat er meer ondervragingen volgen. Een arts en een fysiotherapeut, die sinds maandag vastzaten, zijn weer vrijgelaten, verklaarde Laurens. Bij dit duo troffen opsporingsambtenaren vele gezondheidsproducten aan, waaronder medicijnen en in het bijzonder een methode die als doping kan worden gekwalificeerd.

Teammanager Emmanuel Hubert van Arkéa-Samsic gaf de namen van de ondervraagde renners niet prijs, maar kopman Quintana had dinsdagavond zelf via social media verklaard dat hij is ondervraagd door officieren van justitie en "met een zuiver geweten" heeft geantwoord. "Ik wil graag bevestigen dat er geen dopingmiddelen zijn gevonden", zei de winnaar van de Ronde van Italië van 2014, die in de afgelopen Tour op een teleurstellende zeventiende plaats eindigde. "De autoriteiten zijn mijn kamer binnengekomen en hebben volledig legale vitaminesupplementen in beslag genomen."

Hubert liet weten dat het onderzoek niet direct is gericht op zijn team of personeelsleden van de ploeg. "Een beperkt aantal renners is ondervraagd, evenals mensen uit hun entourage die niet in dienst zijn van het team", aldus de manager. "Maar als uit het onderzoek zou blijken dat er ook maar iets waar is van dopingpraktijken, dan zullen we ons daar onmiddellijk van distantiëren en de nodige maatregelen nemen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020